До сада 32 пријављена учесника за богојављенско пливање

У општини Котор Варош на Богојављење, 19. јануара, седми пут биће организовано пливање за Часни крст у ријеци Врбањи.

Такмичење ће бити одржано на ријеци Врбањи у насељу Котор. Дужина стазе је 33 метра, што симболизује број Исусових година у овоземаљском животу.

,,Морам истаћи рекордан број пријављених пливача ове године, чак њих 32 се пријавило за ову витешку манифестацију. Наравно, сви они ће морати да прођу љекарски преглед у четвртак од 12.00 до 16.00 часова код доктора Слађана Каламанде, како би добили зелено свјетло за учешће. У организационом смислу све је спремно за манифестацију, која окупља највећи број посјетилаца“, истакао је Слободан Петровић, предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош.

Тренутно најмлађи пријављени пливач је Немања Поповић, који истиче да га је Богојављење мотивисало да плива ове године.

,,Осим вјерских убјеђења, који су примарни тог дана, морам признати да волим и осјећај подизања адреналина у тренуцима прије уласка у воду. Надам се да ћу ове године проћи љекарски преглед и да дам свој допринос овој витешкој манифестацији“, нагласио је Поповић.

Богојављенско пливање за Часни крст прошле године, због обилних падавина и високог водостаја Врбање, није имало такмичарски карактер, тако да је из безбједносних разлога одлучено да се откаже традиционално такмичење.

Побједнику ће припасти златни дукат који поклања Борис Новаковић, дуборез рад Аце Мештера из Масловара и заставе Републике Српске и Војске Републике Српске, које поклања ШГ „Врбања“ Котор Варош.

За најмлађег учесника бутик „Лагуна“ је обезбиједила поклон а ликовни умјетник Горан Чупић слику, а за најстаријег поклоне су обезбиједили бутик „Бест“ и продавница „Зеус“.

Сви учесници ће добити мајицу као успомену на овај догађај, ваучер бон дар директора Бање Кулаши, пригодне поклоне које су обезбиједили бројни спонзори и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације.

Након трке је обезбијеђен ручак за такмичаре у Дому пензионера, а сви посјетиоци ће моћи да уз кувано вино дегустирају пецива и пекарске производе которварошких пекара „Обеликс“, „Цезар“, „Кум“ и „Традиција“.

Корито ријеке Врбање је захваљујући ангажману радника предузећа „Петровић“ д.о.о. продубљено, чиме су створени оптимални услови за све учеснике ове витешке манифестације.