Добра сарадња Општине са Борачком организацијом

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић рекао је на данашњем састанку са начелником општине Зденком Саканом и замјеником начелника Младеном Тривуновићем да је изузетно задовољан сарадњом локалне управе са овом организацијом и подршком коју пружа борачким категоријама.

У 2023. години су реализоване све планиране активности, а акценат је био на значајним питањима за борце которварошког краја и обиљежавању важних датума.

Савановић је нагласио да је исплаћена 61 новчана помоћ за потребе социјално- угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца са подручја општине, а није изостала помоћ и подршка коју је обезбиједила Борачка организација Републике Српске.

„У сарадњи са општином успјели смо да санирамо централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу. По завршетку изградње црквене сале и у мјесној заједници Забрђе је планирана изградња спомен- обиљежја. Осим пружене новчане помоћи нашим борцима у континуитету настављамо радити на побољшању њиховог положаја у друштву, уз захвалност и републичкој Борачкој организацији на континуираној подршци“, рекао је Савановић и додао да ће општинска Борачка организација наставити да његује традицију обиљежавања важних датума из одбрамбено-отаџбинског рата уз захвалност борцима који су дали своје животе за нашу Републику Српску.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да са општинском Борачком организацијом локална власт има веома добру сарадњу, пружајући пуну подршку раду и активностима ове организације.

„Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, истакао је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.