Добровољно давалаштво крви у експанзији

Предсједник Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Војислав Главаш рекао је данас да је добровољно давалаштво крви у експанзији на подручју ове општине и да је у четири овогодишње акције прикупљено 510 доза драгоцјене течности.

Он је на пригодном коктелу којим је Општинска организација Црвеног крста обиљежила годину на измаку истакао да радује податак да је све више младих који се укључују у акције ове организације.

„Ове године смо у потпуности опремили и оспособили Вишенамјенску теренску екипу за ванредне ситуације“, рекао је Главаш.

Он је додао да су екипе подмлатка Црвеног крста оствариле запажене резултате на такмичењима у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда.

„Интензивирали смо рад са подмлатком Црвеног крста организовањем предавања и радионица, а планирамо наставити са тим активностима и у 2019. години“, поручио је Главаш.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан најавио је да ће и у предстојећој години пружити подршку овој хуманитарној организацији.

„Рад Црвеног крста је врло користан за локалну заједницу, а у оквиру наших могућности ћемо подржати све њихове активности у наредној години“, додао је Сакан.

У оквиру кампање Црвеног крста „Дани которварошке солидарности“ прикупљена су значајна средства за набавку потребних прехрамбених артикала и хуманитарних пакета, који ће бити уручени социјално угроженим породицама.