„Спортек“ донирао нови ултразвучни апарат Дому здравља

Фабрика обуће „Спортек“, која запошљава око 1.900 радника, донирала је нови ултразвучни апарат у вриједности 72.000 КМ которварошком Дому здравља „Свети Пантелејмон“.

Власник фабрике обуће „Спортек“ Федерико Зекето је истакао да је ово била обавеза руководства фабрике која запошљава највећи број радника на подручју општине, јер ће се тиме значајно подићи квалитет услуга ове установе.

„Видјели смо да се Дом здравља у значајној мјери модернизовао у протекле три године и наша је обавеза била да се и ми укључимо у ту позитивну причу донацијом ултразвучног апарата, који има широк спектар дијагностичких могућности“, рекао је Зекето.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић се захвалио руководству „Спортека“ на донацији.

„Купљени ултразвучни апарат ће унаприједити прегледе жена и трудница, јер служи за превенцију гинеколошких проблема као и за праћење трудноће, и праћење развитка плода, а има и меморију која даје могућност упоређивања резултата што је веома значајно код прегледа трудница“, нагласио је Бибићи додао да ће у овој години бити реализовано још неколико пројеката у вриједности 500. 000 КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је изразио задовољство што је након 20 година которварошки Дом здравља добио нови ултразвучни апарат.

„Гинеколошки и превентивни прегледи ће сада бити сигурнији, нови апарат ће побољшати квалитет ултразвучне дијагностике и служиће свим грађанима Котор Вароша“, поручио је Сакан.