Додикови смртоносни загрљаји

Милорад Додик ме подсјећа на флуоресцентне лампе које својом свјетлошћу привлаче комарце и мушице, а потом их спрже и униште. Додикови смртоносни загрљаји су уништили многе, на идентичан начин. Додик их мами слатким ријечима и великим обећањима, а чим их привуче и искористи стисне их као анаконда, и на крају одбаци их као потрoшену стару робу. Сјетимо се само покојног жељезничара Чеде, и чувене фотографије када са одушевљењем, након попијене ракије, гледа у Додика као у светињу након прекида штрајка глађу.

Како би разбио протесте жељезничара, Додик их је подијелио, дао велика обећања и одвео на пиво, а послије само десетак дана жељезничари су схватили да су преварени. Покојни Чеда преминуо је након тортуре режимских медија, који су га данима сатанизовали јер је јавно изјавио како их је Додик преварио.

Људи су за Додика потрошна роба, којима он манипулише, користи их, троши, гази и одбацује, и то је показао у безброј наврата, од покојног Чеде до Давида и Давора Драгичевића. Његови смртоносни загрљаји, у који су многи наивни и лаковјерни упали привучени лијепим ријечима и лажним обећањима, уништили су многе животе и политичке каријере.

Ако је спреман да за само неколико мјесеци изигра своје старе коалиционе партнере, обећа ДНС-у премијерско мјесто ако подрже њега и Жељку, а потом одмах након завршетка избора изигра и изјави да ће СНСД дати мандатара и премијера, говори о каквом се бескрупулозном макијавелисти ради.

Добро је што су лидери опозиције одбили кафу, било какав контакт и састанак са лидером режима, јер се нема шта разговарати са тиранином који је уништио, злоупотријебио и подредио себи све институције. Чуди ме срљање искусних појединаца који су као на миг похрлили у његов смртоносни загрљај!? Било би добро да прије тога добро размисле о свему, и буду свјесни да ће их нека мала функција убрзо прескупо коштати уколико продају вјеру за вечеру, јер ће прегажени и потрошени бити бачени на ђубриште, као многи прије њих.

Бруталне пријетње и кажњавање непослушних унутар владајуће коалиције само показују у каквој држави живимо и о каквом се опасном тирану и аутократи ради? Ово што он ради не води нас ничему, јер овакве тензије и сукоби са цијелим свијетом, уз криминал и корупцију невиђених размјера, исцрпили би много веће и снажније државе и народе. На крају можда би требало размислити, ако ДНС инсистира на премијеру, да ли може са Савезом за побједу скупити 42 потписа и формирати нову Владу и стабилну већину у Народној скупштини, која би створила услове за одржавање фер, поштених и демократских избора!?