Договорене активности око збрињивања паса луталица

На данашњем састанку представника општине Котор Варош, Комуналног предузећа „Бобас“ и представника Хигијенског сервиса за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора договорене су активности на уклањању и збрињавању паса луталица са територије општине Котор Варош за 2022. годину.

Закључак учесника састанка је да се апелује на власнике паса да изврше обавезну вакцинацију против бјеснила и чиповање паса, што представља и законску обавезу.

Хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“ ће под надзором Комуналне полиције Котор Варош уочи почетка другог полугодишта школске 2021/22 године почети са спровођењем акције збрињавања напуштених паса.

Из Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију упозоравају власнике паса да своје љубимце, као што је и нормално, држе у својим двориштима и не дозвољавају им неконтролисано кретање градским улицама, јер се лако може десити да буду ухваћени.

Овлашћени сервис „Јава“ ангажовала је општина Котор Варош ради спровођења поступка законитог уклањања паса луталица са јавних површина на подручју општине.

У прихватилишту за псе у Прњавору на животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, обезбјеђује им се храна, као и удомљавање.