Др Остоја Ђукић добитник „Михољданске повеље“

На свечаности поводом Дана библиотеке „Иво Андрић“ Челинац у петак је одлуком жирија уручена „Михољданска повеља“, најзначајније признање у области културе на подручју општине Челинац професору др Остоји Ђукићу.
У образложењу одлуке жирија се наводи, да је др Ђукић добро познат челиначкој културној јавности, али и научној и културној јавности цијелог српског простора. Са челиначким културним ствараоцима сарађује готово двије деценије, већину својих дјела велике научне и културне вриједности објавио је у издању челиначке Библиотеке.
Др Ђукић је написао и објавио шест књига, а недавно и уџбеник за одсјек на факултетима из етичке проблематике.
У штампи се налази монографија о ауторовом завичају Ваганима – „Од легенде до стварности“, чија је тема људи, предјели и обичаји неколико села лоцираних на размеђу општина Котор Враош, Кнежево и Челинац.
Др Ђукићу је „Михољданску повељу“ уручио новинар и документариста у Народној библиотеци „Иво Андрић“ Борислав Максимовић.
Поводом Дана библиотеке „Иво Андрић“ представљена је књига „Преглед индијске филозофске и њој сродне мисли“, аутора др Ђукића. О књизи су говорили професор Момчило Спасојевић и потпредсједник СПКД“Просвјета“ Републике Српске Филип Перишић.
Д.Керезовић