Драган Тривуновић и Бојан Петрушић стигли на Острог

Которварошки ходочансници Драган Тривуновић и Бојан Петрушић стигли су синоћ неколико минута прије поноћи на крајње одредиште, манастир Острог. Њихов нимало лак пут трајао је седам и по дана.

Они су на пут једног од најпознатијих манастира кренули 22.09. у 11 часова одакле их је испратио протонамјесник Дамир Врховац уз молитву и благослов. Претходно су се поклонили моштима Св. епископа Платона бањалучког.

„Одлучио сам се да по трећи пут идем на ходочашће. Кренуо сам на поклонички пут знајући да ћу се сусрести са многим искушењима. Поред свих искушења које смо имали стигли смо за 7 и по дана уз Божију помоћ и милост Св. Василија. Од самог почетка није било лако, пошто смо прелазили у просјеку 50-ак километара са тешком опремом. Међутим, са првим кораком који смо направили, главом смо били пред кивотом Св. Василија, као и у молитви током пута. Само на тај начин и уз благослов човјек ово може да издржи и никако да се узда у своју снагу. Као што сам рекао и првог пута, жеља ми је да ово ходочашће постане традиција. Захвалан сам Богу на свему што нам је дао, највише на своја три анђела и зато бих имао жељу опет кренути да допринесем бар малу жртву. Овај пут смо Петрушић и ја првенствено намјенули нашим пријатељима за оздрављење невесињанину Марку Вујовићу и нашем которварошанину горостасу, великом борцу, Блажену Савановићу. Човјека којег би свако требао упознати и који је с нама био цијелим путем у молитви. Похвалио бих брата Бојана на храбрости што је кренуо, не знајући шта га чека на путу. Сва искушења са којима се сусрео издржао је јуначки, снагом ума и вјере. Драго ми је да је још неко ово прошао“ , рекао је Тривуновић.

„Заједно са братом у вјери кренуо сам на свето мјесто да се помолим и поклоним моштива чудотворца Св. Василија Острошког, не знајући шта све може да ме задеси и каква искушења ћемо имати, са благословом и вјером у Бога кренули смо на праведни пут ка светињи. Од самог почетка није било лако, сусретали смо се са многим потешкоћама, како тјелесним, тако и умним, али уз помоћ молитве све препреке су нестајале, а тијело се оснажило и добијало неку посебну благодат. Пјешачили смо некада и до 17 сати дневно, без обзира на временске услове. Киша, вјетар и сунце непрестано су се смјењивали, нарочито је отежавало то што смо имали ранчеве који теже око 20 килограма, али и терен је био захтјеван и непредвидив. План је био да пријеђемо пут од 400 километара у периоду од 7 дана, што смо уз Божију помоћ и успјели. Драган и ја смо посветили ово путовање за наше здравље и здравље наших најмилијих, али и за оздрављење наше браће Блажена и Марка. Ово је за мене једно ново искуство гдје сам спознао самог себе, учврстио вјеру у Господа Бога, отклонио своје страхове и негигурности, а духовно и умно оснажио. По доласку на светињу, благодат коју сам осјетио била је посебна, али испреплетана различитим емоцијама. Надам се да ћу ускоро опет поћи на неко слично путовање. Захваљујем се свима који су нам били подршка на овом путу и желимо њима и њиховим породицама благослов од Господа. Слава Богу“, рекао је Петрушић.

По доласку су срдачно дочекани од стране монаштава манастира Острог и добили благослов од игумана архимандрита Оца Сергија.