Которварошки ходочасници Драган Тривуновић и Бојан Петрушић вечерас стижу на Острог

Драган Тривуновић из Котор Вароша и Бојан Петрушић из Масловара кренули су прије 7 дана, након благослова у Храму Рођења Пресвете Богородице, на ходочашће дуго 400 километара до манастира Острог како би се поклонили моштима Светог Василија Острошког.

Тривуновић и Петрушић би на Острог требало да стигну вечерас. Тренутно се налазе на 38 км удаљености од манастира.

“ С Божијом помоћи у манастир би требало да стигнемо поноћи и то би било укупно 7 дана путовања“, рекао је Тривуновић.

Пут сам по себи је тежак,а поред упале зглобова оно што је посебно отежавајуће је киша која непрестано пада јуче и данас.

Двојица ходочасника дневно су у просјеку прелазили преко 50 километара.

Они су на пут до једног од најпознатијих манастира кренули из дворишта Храма Рођења Пресвете Богородице уз благослов которварошког протонамјесника Дамира Врховца. Претходно су се поклонили моштима Светог епископа Платона бањалучког.

„Испуњени духом православља на далек и тежак пут према манастиру Острог кренули смо са жељом да добијемо благодат и осјећај среће и духовног задовољства када се будемо поклонили моштима Светог Василија Острошког. Вјерујем да ме очекује јединствен осјећај и надам се да ћу се наредних година опет одлучити на овако нешто“, истакао је Петрушић.

Тривуновић којем је ово треће пјешачење на Острог, рекао је да је вјерник од малена, да пости сваки пост и редовно се причешћује.

,,Ово ходочашће је за мене духовни изазов и пјешачићемо заједно за здравље наших породица, нашег суграђанина Блажена Савановића и Невесињца Марка Вујовића“, поручио је Тривуновић.