Дубаи добио НАЈВИШИ „бескрајни“ БАЗЕН на свијету!

У Дубаију у одмаралишту „Address Beach Resort“ отворен је импресивни највиши базен на свијету. Осећај попут пливања на отвореном, испод плавог неба које се протеже све до хоризонта је јединствен и незабораван ,тако кажу они који су пливали у највишем базену на свијету!

Овај навиши „бескрајни“ базен на свијету смјештен је на висини од 293,3 метара надморске висине. И то је по Гинисовој књизи рекорда највиши базен на свијету.

Прозван као највиши базен на згради, купалиште на крову новоотвореног одмаралишта „Address Beach“ налази се на висини од 293,9 метара.

Базен 94,84 метра дужине и 16,5 метара ширине има запремину од приближно 500 кубика и дубок је 1,2 метра у својој најдубљој тачки. Панорамски поглед на потпуно нови Аин Дубаи точак и бијели пијесак плаже Јумеирах је величанствен.

Базен је отворен само за госте хотела, старије од 21 године. Kолико год ово све било импресивно, то није ни једини Гинисов рекорд који ово одмаралиште држи.

Address Beach Resort, заједно са Address Beach Residences , смештена је на два торња која су повезана у њиховој бази и опет „небеским мостом“ од 63. до 77. спрата.

Skybridge у којем се налазе луксузни апартмани, наиме, посједује највиши простор на свијету на који се може уселити (294,3 метра). Овај комплекс на плажи, познат као „Jumeirah Gate“ , отворен је у децембру 2020. године и још је један упечатљив архитектонски додатак подручју Jumeirah.

Уосталом, често се чини да се ни једна туристичка атракција у Уједињеним Арапским Емиратима не усуђује отворити своја врата, а да нема барем један светски рекорд.