Потписани уговори о додјели механизације и стајских објеката

У просторијама Удружења за одрживи повратак, суживот и толеранцију данас су потписани уговори са 22 корисника повратника о додјели пољопривредних машина, стајских објеката и финансијских средстава за набавку крупне и ситне стоке.

Ријеч је о пројекту „Подршка запошљавању/самозпошљавању повратника у пољопривреди у периоду 2020. и 2021. године“, који реализује министартсво за избјегла и расељена лица Федерације БиХ.

Ријеч је о програму помоћи одрживог повратка у циљу планирања, квалитетне израде и транспарентног спровођења планова помоћи одрживог повратка.

„Корисницима ће бити додијељене пољопривредне машине, механизација и прикључци, стајски објекти и финансијска средства за реалиазцију самосталног пројекта, односно набавка ситне и крупне стоке, машина, опреме и алата за одрживост пољопривредног газдинства“, нагласили су у федарлном министарству.

Рок испоруке наведене механизације је од 30 до 90 дана од дана потписивања уговора.

Значајну подршку у реализацији овог пројекта пружили су општина Котор Варош и Удружење за одрживи повратак, суживот и толеранцију у Которварошкој долини.