Џудисти из Котор Вароша успјешни у Источном Сарајеву, Сара Марић пета на Првенству Европе

На трећем Међународном турниру ,,Горан Самарџија“ Куп Источне Илиџе 2023 одржаном у суботу у Источном Сарајево учествовало је 430 такмичара из 40 клубова Босне и Херцеговине, Словеније и Бугарске.

Испрд клуба из Котор Вароша наступило је 22 такмичара различитих и старосних и тежинских катгорија. Которварошани су на овом турниру освојили 8 медаља од чега двије златне, двије сребрене и четири бронзане медаље.

Златне медаље освојили су Марија Радмановић, млађа полетерка до 28кг и Матеј Столић млађи дјечак у категорији +50кг.

Сребрене медаље освојии су Драгана Соларевић, млађа дјевојчица +40кг и Ђорђе Кучук, старији дјечак до 66кг.

Бронзане медаље освојили су:

  • Саша Јошић, млађи дјечак до 50кг
  • Ивана Вујиновић, млађа дјевојчица до 48кг
  • Лука Лазић, старији дјечак до 50кг
  • Милица Лазић, млађа дјевојчица до 52кг

,,Поред горе освојених медаља, још девет наших такмичара и такмичарки су били успјешни и изгубили тек у борбама за освајање бронзаних медаља. Резултати би били свакако још бољи да су наступили још неки наши такмичари у кадетској и млађим узрасним конкуренцијама, који због болести и других оправданих разлога то нису били у могућности. Освајањем ових медаља у досадашњим наступима наших џудиста у овој години, освојили смо укупно 202 медаље од чега 55 златних, 46 сребених и 103 бронзане медаље. Поред тога, Сара Марић је на Првенству Европе у Њемачкој освојила пето мјесто, што је најбољи резултат БХ такмичара на овом првенству, а бронзана медаља јој је ,,измакла“ због повреде настале на почетку борбе за треће мјесто у сусрету са такмичарком из Пољске“ – изјавио је тренер клуба Сејдо Татар.