Џудисти настављају да остварују успјехе

Међународни 21. џудо турнир ,,Bih and Nipon“ који је одржан у суботу 30.10.2021. годуне у Илиџи окупио је 328 такмичара и такмичарки из 48 клубова из Босне и Херцеговине и Црне Горе, а што је за нешто мање него што је уобичајено на овом турниру. Разлог мањег броја учесника је прије свега епидемија узрокована корона вирусом.

Испред клуба из Котор Вароша наступило је 15 такмичара од чега је један такмичар (Јован Вуковић) наступио у двије старосне групе- старији дјечак и кадет. Освојено је укупно седам медаља, од чега једна златна, двије сребрене и четири бронзане медаље.

Златну медаљу освојила је Ања Смиљић, млађа дјевојчица до 57 кг. Иста је проглашена и најбољом такмичарком у категорији млађих дјевојчица у свим категоријама, уз то на послиједњих 11 такмичења на којима је учествовала освојила је 11 златних медаља, што је свакако велики успјех за Ању.

Сребрени су овог пута били Дарија Даниловић (кадеткиња до 63 кг), и Лаеа Вишњић (старија дјевојчица до 40 кг), док су бронзу освојили Кристијан Вишњић (старији дјечак до 46 кг), Јован Вуковић (старији дјечак до 73 кг), Његош Кошћо ( стариј дјечак +81 кг) и Милан Тешић ( јуниор у категорији до 90 кг).

,,Са наступом наших такмичара сам приличн задовољан, а нарочито наступом Ање Смиљић, која је и овог пута најбоља доказујући да се ради о изузетној талентираној такмичарки и пред којом је блистава спортска каријера. Освајањем ових медаља, на досадашњих 15 такмичења у овој години, такмичари и такмичарке нашег клуба, освојили су укупно 117 медља од чега 34 златне, 33 сребрена и 50 бронзаних“ изајвио је тренер клуба Сејдо Татар