Обиљежена крсна слава општине Котор Варош

У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу јуче је служена литургија поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке, након чега је обављен славски обред.

Начелник Зденко Сакан рекао је да је ова локална заједница један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске, те да је општина носилац престижног БФЦ СЕЕ сертииката.

,,Општина Котор Варош испунила је услове БФЦ ресертификације којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем, према новом издању БФЦ СЕЕ стандарда високом оцјеном. У процесу сертификације општина Котор Варош је унаприједила процес пружања услуга грађанима, као и постојећим и потенцијалним инвеститорима. Јачи развој, већи прилив инвестиција из иностранства и нова радна мјеста само су неке од предности које општинама и градовима у Српској доноси сертификат о повољном пословном окружењу, а који је, са друге стране, улагачима показатељ ефикасне локалне администрације и повољне инвестиционе климе“, нагласио је Сакан.

По његовим ријечима локална администрација на експедитиван, транспарентан и ефикасан начин рјешава сва питања у вези са улагањима у привреду.

,,Препознати смо као једна од најефикаснијих локалних заједница. Неколико наших компанија добило је међународна признања искључиво зато што послују на подручју Котор Вароша, општине са повољним пословним окружењем. За унапређење привреде кључно је било формирање пословних зона у нашој локалној заједници, гдје окосницу привредног развоја чине обућарска, метална и дрвопрерађивачка индустрија. То је потврда да је општина спремна да изађе у сусрет инвеститору и олакша процес покретања производње“, закључио је Сакан.

Он је честитао крсну славу општине свим становницима уз жељу да, поштујући и уважавајући једни друге, заједнички раде за добробит општине.

,,Локална управа ће наставити са активностима на подстицању развојних пројеката, чија ће реализација омогућити побољшање личног и друштвеног стандарда и даљи развој општине“, закључио је Сакан.

Славској свечаности су осим радника административне службе присуствовали и локални привредници, званице из јавног, политичког и културног живота општине, као и начелници сусједних општина Челинац и Кнежево.