Џудо клуб „Младост“ најуспјешнија екипа на турниру у Шипову

У новој сали џудо кампа „Стеван Марковић“, у Пљеви код Шипова одржан је 13. Меморијални турнир, посвећен, у рату настрадалом џудисти и полицајцу Стевану Марковићу. Турнир је окупио младе спортисте из неколико џудо клубова из Републике Српске, Србије, Федерације, и то како би тренирали, али и одмјерили снаге.

„Већ годинама се сјећамо нашег драгог друга који је живот изгубио извршавајући борбене задатке током 1992. године у Kотор Варошу. Знамо какав је био човјек, колико је волио живот и спорт, па се трудимо да у његовој родној Пљеви окупимо џудисте са наших простора . Прије непуне двије године покренули смо и Џудо клуб „Стеван Марковић“, који је за врло кратко вријеме окупио седамдесетак чланова у Шипову, а познајући карактер и физичке предиспозиције тамошњег народа, не сумњамо да ћемо у догледно вријеме имати и врло респектабилне такмичаре“, рекао је први тренер и спортски директор клуба Миле Матијевић.

Из БиХ учешће је узело 10 клубова односно 101 такмичар. Испред которварошког клуба „Младост“ наступило је 17 такмичара и такмичарки: и то 3 млађа дјечака, 2 млађе дјевојчице, 2 старија дјечака, 3 старије дјевијчице, 6 кадета и 1 кадеткиња.

Наши такмичари су укупно освојили 17 медаља од чега 9 златних,5 сребрених и 3 бронзане, и били су најуспјешнији у категорији старијих дјевојчица, а такође су проглашени и најуспјешнијом екипом у свеукупном пласману за шта су добили посебне пехаре.

Медаље су освојили сљедећи такмичари и такмичарке и то:

ЗЛАТНЕ

Марковић Лео, млађи дјечак до 50 кг

Кучук Ђорђе, млађи дјечак до 60 кг

Вишњић Ивона,млађа дјевојчица до 24 кг

Смиљић Ања, млађа дјевојчица до 52 кг

Томић Лука, старији дјечак до 46 кг

Вишњић Лара, старија дјевојчица до 40 кг

Звијерац Милица, старија дјевојчица до 52 кг

Сердар Јован, кадет до 66 кг и

Даниловић Дарија, кадеткиња до 63 кг.

СРЕБРЕНЕ

Милановић Јован, млађи дјечак до 38 кг

Вишњић кристијан, кадет до 50кг

Вуковић Јован, кадет до 66 кг,

Тешић Милан, јуниор до 90 кг и

Брљић Андреј, јуниор преко 100кг.

БРОНЗАНЕ

Сердар Стефан, старији дјечак до 50 кг,

Чолић Хелена, старија дјевојчица до 57 кг и

Купрешак Милко, јуниор до 73 кг.

„С обзиром, да смо на овом турниру апсолутно доминирали, те су сваки наш такмичар и такмичарка освојили неку од медаља и да смо проглашени најуспјешнијим клубом турнира, са оствареним резултатима сам задовољан. Освајањем ових медаља, на досадашњих 11 наступа у овој години освојили смо укупно 83 медаље од чега 27 златних, 23 сребрене и 33 бронзане медаље“, рекао је Сејдо Татар.