Фонд ПИО: Доставити потврду о редовном школовању

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије, студенте и средњошколце да доставе потврду о редовном школовању, јер у супротном долази до обуставе исплате.

За кориснике у Републици Српској школску потврду је неопходно доставити у најближу пословницу, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО да би исплата породичне пензије могла да буде настављена неометано.

Обавјештење о обавези достављања потврде о школовању за кориснике породичне пензије Фонд је упутио и писаном поруком на чеку за исплату пензије за август /1.413 средња школа/ и септембар /2.516 факултет/, саопштено је из Фонда ПИО Републике Српске.

Фонд ПИО и раније је обавијестио ученике средњих школа, кориснике породичне пензије старосне доби од 15 до 19 година да је рок за достављање потврде о редовном школовању 21. септембар, а да је за студенте старосне доби од 19 до 26 година потврду о редовном школовању обавезно доставити најкасније до 24. октобра.

За дјецу кориснике породичне пензије Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да за достављене школске потврде изврши провјеру исправности код школе или факултета, као издаваоца тог документа.