Фудбалски ветерани обиљежили Николице

Ломљењем славског колача фудбалски ветерани Котор Вароша и њихови пријатељи обиљежили су Николице, пренос моштију Светог Николе, а славски обред је служио јереј Дамир Врховац.

Домаћин овогодишњег окупљања је био начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, а у организацији су му помогли сви они који прослављају Никољдан као крсну славу.

Поред начелника општине кршњаке и пријатеље су дочекали Маринко Јурић, Горан Билановић, Драгиша Јурић, Душко Чолић, Зоран Столић, Раденко Смиљић и Бојан Максимовић.

Сакан је предао поштење Драгиши Јурићу, који је са радошћу прихватио улогу домаћина наредне године и подсјетио све присутне на активности фудбалских ветерана у промоцији општине и њених потенцијала.

„Ми смо данас сабрани у братској љубави и у молитви Светом Николи да чува ове дивне људе и све нас, наше пријатеље, а на нама је да ову традицију никада не прекинемо“, поручио је Јурић.

Јереј Дамир Врховац је нагласио значај окупљања и дружења фудбалских ветерана, наводећи да само тако Удружење за промоцију и значај спортске рекреације може да напредује.

„Крсна слава је позив свима да се Богу врате, да добротом и љубављу покажу да су хришћани јер се људи само по доброти разликују“, рекао је Врховац.

За кетеринг се побринуо “Нуки” Масловаре, за забаву Радослав Дрљача, а специјални гост је био Александар Батар, пријатељ и истински домаћин фудбалских ветерана када гостују у братској општини Крањ.

Фудбалски ветерани Котор Вароша немају времена за одмор, јер их очекује дружење са ветеранима Јадрана из Голубинаца почетком јуна, а средином шестог мјесеца биће гости ветерана из Сокобање