Гламочак: Очекујем једног кандидата за предсједника СДС-а

Потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак изјавио је данас за Срну да би унутарстраначки избори требало да буду завршени до краја јуна и да очекује договор предложених кандидата за предсједника странке како би на Изборној скупштини СДС-а био предложен само један.
Коментаришући наводе у медијима да је сједница Скупштине СДС-а, на којој ће бити биран предсједник странке, пролонгирана са половине овог мјесеца за 30. јуни, Гламочак је рекао да никада нису ни утврђени прецизни датуми.

„Датум Скупштине није још ни утврђен, па самим тиме ни помјерен. Рок није ни био дефинисан, већ је само планирано да у јуну буде одржана Скупштина СДС-а. Она би требало да буде одржана у току овог мјесеца“, рекао је Гламочак.

Он је истакао да ће све кандидатуре за предсједника СДС-а пристигле из градских и општинских одбора бити размотрене.

„Кандидати међусобно комуницирају. Очекујем и прижељкујем да ће на крају у органима странке и међу кандидатима доћи до договора и да ће бити један кандидат за предсједника“, нагласио је Гламочак.

За предсједника СДС-а из базе су за сада предложени актуелни лидер Вукота Говедарица, предсједник Главног одбора Милан Миличевић, потпредсједник странке Мићо Мићић и високи страначки функционер Мирко Шаровић.