Грмљавина мотора у Котор Варошу

Данас је Котор Варош био знаку првог мото скупа, који су организовали мотористи из нашег града. Како нам је рекао један од организатора овог скупа Слободан Марић, била је ово прилика да се которварошки љубитељи двоточкаша реванширају својим колегама на гостопримству које су им пружили на сличним скуповима који су организовани у регији.

„Данас смо угостили преко стотину моториста из више мото клубова, био је ту и одређен број фри рајдера који су увијек дио оваквих дружења. Ово је пут како да повећамо интересовање јавности за овај спорт и добра прилика да се на овај начин употпуни которварошка туристичка понуда.“, рекао је Марић.

Гости Котор Вароша данас су били бројни мотористи из Зајечара, Тузле, Бања Луке, Теслића, Српца, Прњавора, Градишке и Челинца. Мотористи у нашем граду имају у плану да у наредном периоду оснују мото клуб.
„Тренутно нас у граду има дванаест који се бавимо овим атрактивним спортом, и ради лакшег и ефикаснијег функционисања веома брзо ћемо завршити и формалности око регистрације првог мото клуба у Котор Варошу“, рекао је Пантелија Бојић, један од организатора данашњег мото окупљања.

Од 16 до 17 часова у атрактивном дефилеу которварошким улицама протутњали су моћни двоточкаши, изазивајући пажњу и дивљење грађана. Након дефилеа дружење је настављено на градском тргу уз добру храну и жестоке звуке рок ен рола. С овим мото скупом затворена је овогодишња сезона окупљања бајкера, пред њима су како кажу у хладнијим данима чувени винтер партији на којима сумирају утиске из године на измаку. В.Ђ.