У Котор Варошу почиње са радом Прва балетска школа

Образовно-васпитна установа Прва балетска школа из Бања Луке у сарадњи са ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, врше упис полазника на одсјек класични балет за школску 2015/16 годину.
Школа ће почети са радом почетком октобра, а наставу ће изводити балетски педагог са искуством, ванредна професорица на Академији умјетности у Новом Саду, Дијана Козарски.
„Улога балетских педагога је да припреме и подстичу развој полазника уз примјену одговарајућих наставних метода и средстава“, истакла је професорица Дијана Козарски.
Александра Срдић, директорица школе, нагласила је да је година иза њих била препуна изазова.
„У потпуности смо реализовали све предвиђене активности. Наши суграђани су имали прилику да виде неколико кореографија на многобројним наступима у другом полугодишту, а полазници и родитељи су нам дали пуну подршку. Искрено се надам да ћемо већ од октобра и у Котор Варошу почети са школовањем прве балетске генерације“, казала је директорица школе.

Упис полазника прве балетске генерације старости од 7 до 12 година, у Котор Варошу траје до 01.10.2015.године, када ће школа у просторијама Центра и званично почети са радом. Сви заинтересовани за бављење балетом, а који су мимо наведене старосне границе, могу се уписати у рекреативну групу и послије 1. октобра. Пријавити се можете у згради Центра (II спрат). сваким радним даном од 07 до 15 часова, или на бројеве телефона 051/785 266 и 066/457 439. В.Ђ.

balerina