„Хајдучке воде” и “Лука” Шипраге представљају своју понуду на сајму у Београду

На Сајму туризма у Београду који важи за једну од највећих сајамских манифестација у тој области у нашем региону, своју понуду представили су и хотел “Хајдучке воде” Борја и предузеће “Лука” Шипраге.

Сајам је отворен јуче и трајаће до недјеље, а окупио је око 1.200 учесника из 56 земаља. У хотелу “Хајдучке воде” кажу да за њих учешће на овако великом сајму представља велики корак у промоцији широког спектра услуга и богатог садржаја.

„Већ имамо значајан број гостију из Србије, а ово је прилика за додатну промоцију, посебно што смо у посљедње вријеме проширили садржај и што припремамо нове услуге нашим гостима. Надамо се да ћемо привући још више гостију из Србије и зато смо се одлучили да се појавимо на београдском сајму“, рекао је директор хотела “Хајдучке воде”, Горан Периз.

Фондација “Лука”, коју је основало истоимено предузеће, прошле године  отворила је планинарску стазу “Лука” чије је полазиште на локацији Шипраге – Керле, а чија је дужина око 15 километара. Траса углавном пролази кроз општину Котор Варош и мањим дијелом кроз територију општине Теслић. Комплетна стаза је уређена и профилисана и постављени су путокази, панои, клупе и столови, а такође су  уређени простори за одмор и изворишта. “Лука” у Шипрагама посједује и рибњак, а бави се и прерадом љековитог биља.

Которварошки туристички садржаји први пут су представљени на београдском сајму, а иницијатива је потекла од вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду општине Котор Варош Предрага Тешића, који је присутан на штанду Туристичке организације Републике Српске, гдје је представљена понуда “Хајдучких вода” и фондације “Лука”. Од свих учесника припремног састанка са Тешићем који је организован уочи сајма једино су ова два предузећа одлучила да се представе у Београду.