Oснована Горска служба спасавања Републике Српске

Горска служба спасавања Републике Српске основана је јуче на Јахорини, рекао је  начелник Горске службе спашавања Јахорина Миро Калем.

Он је истакао да је то од великог значаја за Српску јер ће добити хуману организацију која ће бити на услузи свима којима помоћ буде потребна.

“Већ сутра ћемо предати докуента у суд, па се надам да ћемо за неколико дана и званично имати Горску службу спасавања Републике Српске”, рекао је Калем.

Он је додао да све три станице Горске службе спасавања, Јахорина, Бањалука и Фоча, имају дугогодишње искуство у области свог дјеловања, а да ће данашње оснивање кровне организације на нивоу Републике Српске додатно ојачати њихово дјеловање.

“Одмах после оснивања ове организације приступићемо потписивању директне везе са Горском службом спасавања Србије са којом ћемо тијесно сараћивати у виду заједничких вјежби, обуке и испомоћи”, појаснио је Калем.

Калем је нагласио да је Горска служба спасавања непрофитна организација и да своје услуге не наплаћује, а да се финансира углавном из донација, и додао да ће сада покушати да аплицирају и за буџетска средства, јер би на тај начин могли боље да се опреме и на још ефикаснији начин приступе спашавању људи у невољи.

На оснивачкој сједници присуствовали су представници горских служби спасавања Јахорине, Бањалуке и Фоче.

SRNA