ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ УРУЧЕНИ СИРОМАШНИМ ПОРОДИЦАМА

Волонтери которварошког Црвеног крста уручили су хуманитарне пакете са основним прехрамбеним производима за 28 изразито сиромашних породица у мјесним заједницама Забрђе, Ободник, Врбањци, Крушево Брдо, Грабовица, Вагани и Шипраге, а у петак ће прехрамбени пакети бити уручени за још девет сиромашних породица у Масловарама.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да ће ова једнократна помоћ многима бар мало ублажити свакодневну немаштину и помоћи да лакше преброде посљедице епидемије вируса корона.

Иако је било планирано да посјетимо 86 корисника социјалне помоћи са подручја општине, успјели смо обезбиједити хуманитарне пакете за 37 сиромашних породица, односно за око 80 корисника”, истакао је Брборовић и захвалио волонтерима који су учествовали у акцији.

Брборовић је позвао све донаторе и људе добре воље да се укључе у велику сабирну акцију која ће се организовати у Републици Српској од 15. до 31. децембра.

Општинска организација Црвеног крста не располаже са довољним количинама хуманитарне помоћи, тако да у овој акцији нису обухваћене све социјално угрожене породице са подручја општине. Вјерујем у помоћ добрих људи и надам се да ћемо до краја године обезбиједити пакете за све оне којима је помоћ потребна“, нагласио је Брборовић.

Хуманитарни пакети су обезбијеђени захваљујући Републичкој организацији Црвеног крста и Општинској организацији Црвеног крста Котор Варош.