Јавни позив за додјелу Светосавске награде

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања, те допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској, у радној/школској 2020/2021. години, у области предшколског и основног васпитања и образовања те области средњег образовања и васпитања.

Кандидати за додјелу Светосавске награде, која се састоји од повеље и новчане награде, су васпитачи и стручни сарадници из предшколских установа, наставници разредне и наставници предметне наставе из основних школа, тe наставници средњих школа  у Републици Српској. Према овом јавном позиву, кандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могу предлагати предшколске установе и основне школе, струковна удружења васпитно-образовних радника те директори средњих школа, наставничка вијећа и стручни активи средњих школа.

Јавним позивом прецизиране су процедуре и услови пријављивања кандидата те услови које кандидати за додјелу Светосавске награде требају испуњавати, у складу са законима и подзаконским актима којима је посебно дефинисана додјела награде за сваки ниво образовања и васпитања. Неки од услова које сви кандидати за додјелу награде требају испуњавати јесу иновативност и креативност у раду, примјена разноврсних и савремених иновативних метода и технологија у васпитно-образовном раду те допринос унапређивању квалитета рада установе у васпитно-образовном раду, односно ваннаставним активностима.

Имена добитника Светосавске награде биће објављена на званичној интернет страници Министарства просвјете и културе, а уручивање награде најбољим кандидатима биће уприличено на свечаној додјели у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за радну/школску 2020/2021. годину

Пријава на јавни позив