Џудисти освојили седамнаест медаља

На 13. међународном џудо турниру у Какњу одржаном у суботу. 4.12.2021. године наступило је 448 такмичара из 41 клуба Босне и Херцеговине. На турниру је наступило 19 такмичара који су представљали Котор Варош, а освојено је укупно 17 медаља, и то 6 златних, 3 сребрене и 8 бронзаних медаља.

Златом су се овај пут окитили Лука Русмир, Ања Смиљић, Кристина Вишњић, Јован Сердар, Дарија Даниловић и Андреј Брљић.

Сребро је припало Ивони Вишњић, Ањи Смиљић и Дарији Даниловић. Треба напоменути да су Ања Смиљић и Дарија Даниловић наступиле у двије узрасне категорије и у обе освојиле медаље.

Бронзане медаље освојили су Ведран Тркуља, Хелена Чолић, Никола Русмир, Јован Вуковић, Владан Славнић, Јован Сердар који такође освојио златну медаљу у категориј кадета, Душко Јанковић и Милан Тешић.

,,Наступом наших такмичара и такмичарки као и оствареним резултатима сам веома задовољан, а нарочито имајући у виду да су освојене медаље у свим старосним категоријама, као и чињеница да је сво троје наших такмичара који су наступили у већим старосним категоријама, а мислим на Ању, Дарију и Јована, освојило медаље. Освајањем ових медаља, у досадашњих 17 наступа у овој години, укупно смо освојили 138 медаља од чега 42 златне, 36 сребрених и 69 бронзаних медаља“ – рекао је тренер  Џудо клуба ,,Младост“ Сејдо Татар.