ЈЕДНА ОСОБА ИЗ КОТОР ВАРОША ЗАРАЖЕНА

У Српској 74 случаја вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 579 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 74 особе у Републици Српској.


Ради се о 42 мушке и 32 женске особе, од којих је 17 млађе, 46 средње и 11 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 36 особа је из Бањалуке, осам из Добоја, шест из Теслића, четири особе су из Фоче, по три из Kнежева, Требиња и Челинца, двије особе из Бијељине и по једна из Власенице, Гацка, Зворника, Kотор Вароша, Љубиња, Модриче, Станара, Шековића и Лопара.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.414 случајева вируса корона, а преминула је укупно 281 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.375 особа, а тестирано је укупно 72.378 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 184, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 123.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.298 особа, а надзор је завршен код 54.977 особа.