Кино-сала Котор Варош: Изложба умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства

У организацији которварошког “Центра за културу, спорт и информисање”,  у петак је отворена “Изложба умјетничких предмета,накита и предмета колекционарства“.

Которварошани могу сваким радним даном од 9 до 20, а викендом од 9 до 12 часова погледати ручно рађене предмете, накит, слике, а ту су и  предмети колекционара који доносе прегршт занимљивих прича из прошлости, а ми ћемо вам свакога дана путем нашег сајта представљати по једног излагача.

Мићо Керезовић, Которварошанин који се бави израдом украсних флаша, прецизно и вјешто склапа дрвене мотиве по жељи оних који желе бити власници ових дивних сувенира. Мићо је рођен 1976. године у Кнежеву, а овај занимљиви хоби почео је радити још као тинејџер гледајући како то вјешто склапа његов рођак. Мићо каже да овај хоби ради првенствено из љубави али да би му велико задовољство било да овај хоби прерасте и у нешто озбиљније.

„Најчешће радим по наруџби и по жељи купаца у колико је то изводиво да се угради у флашу. Волим да су то углавном неке старине попут  точка са дрвених кола, сјекире за дрва, потковице итд. Моји радови су отпутовали у и иностранство углавном као поклони-сувенири. Мени је битно да то радим из љубави и да ми то није основни приход за живот, већ једна врста хобија који бих наравно ако може претворио и у озбиљан посао“, рекао је Мићо.

Фигуре од дрвета склапа природним путем и без било каквих љепила тако да се у те флаше могу сипати алкохолна пића а и конзумирати из истих, јер спојеви се и спајају природним путем ,управо сипањем течности у те флаше. Најчешће се сипа ракија која симболише наше крајеве.

„Моја досадашња израда се заснивала на изради уникатних поклона пријатељима који су ме и подстакли да кренем са израдом ових сувенира за шире тржиште. Сувенири су израђени од дрвета (храст, багрем, дуд) од кога се прави и бурад за ракију, тако да осим украсне имају и употребну вриједност. Ракија која се држи у овим боцама је идентична ракији из бурета. Купујући овај сувенир купац има двоструко задовољство, и лијеп украс и питку ракију“, поносно прича Мићо.