Које су туристичке атракције највећа замка за туристе?

Постоје атракције које су на листи већине људи у свету и подједнако су привлачиле туристе седамдесетих као што то чине и данас. Туристи прелазе хиљаде километара да би их видели, а онда када благо се разочарају. Првенствено, величина атракције и масовни туризам главна су замка, па се поставља питање да ли се уопште исплати превалити толики пут. Погледајте и које су то дестинације.

Стоунхенџ, Енглеска

Око 1,3 милијарди људи посетило је праисторијски моњумент Стоунхеџ у граду Вилтширу. “Не само што је гужва, него то уопште није тако велико као што сви мисле. Камење није високо 15 метара, а количина људи одузима осећај који би требало да имате на овом месту“, наводи се на сајту Far & Wide.

Нијагарини водопади, Канада & САД

Није да водопади нису импресивни, али туризам је управо оно што је одузело дух овом месту. “Проблем са водопадима је читава мини-економија изграђена око њих. Канадска страна је мало боља од америчке, али и даље не можете да ходате нормално од сувенирница, кичастих ресторана и осталих туристичких атракција“, наводи се.

Тајмс сквер, Њујорк

Гужва, сувенирнице и улични музичари чине да ово место заправо пружи најмање историјске вредности. “Гужва је, китњасто је и нема ништа забавно. То свакако неће спречити туристе да га обилазе, а да бисте нормално ходали потребно је да се удаљите неколико минута од сквера.“

Таџ Махал, Индија

Једна од најлепших светских грађевина не налази се без разлога на овој листи. “Прво, возићете се јако дуго до тамо. Онда ћете чекати у дугачком реду да уђете. А онда када сте коначно дошли, ви и још отприлике милион људи ћете бесциљно лутати по палати, сликати и вероватно пропустити читаву поенту овг места које је изграђено из жала за изгубљеном љубављу“

Криви торањ у Пизи, Италија

Ево још једне „обавезне“ атракције усред ничега.

“Постоји торањ у Пизи који је накривљен. И то је отприлике све“, пише Far & Wide. – “О да, можете се попети на њега, ако желите да баците поглед на италијанске винограде. То кошта 18 евра“

Венеција, Италија

“Птичја кака. Извините, али то је оно што ћете највише виђати по Венецији. Ах да, и много, много туриста“

На листи су се још нашле Емпире Стате Буилдинг, Версај, Колосеум у Риму, Торањ у Лондону, Мона Лиза у Музеју Лувр, Пирамиде у Гизи, статуа мале сирене у Данској, Фонтана ди Треви, али и Музеј Мадам Тисо (свуда).

“Ово је најбоље, али и најчудније место на ком ћете се запитати о данашњим вредностима у друштву“, закључује се у тексту.