Котлићијада окупља велики број учесника

Которварошка котлићијада и ове године окупиће велики број екипа у такмичарском дијелу, али и све заинтерсоване посјетиоце који ће дегустирати ловачке и риболовачке котлиће.

Девето издање ове традиционалне манифестације, која ће се одржати у недјељу (30. април) са почетком у 08.00 часова на градском купалишту „Бјелине“, окупиће ловце и риболовце из Аустрије, Словеније, Хрватске, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

По ријечима начелника општине Зденка Сакана ова манифестација је постала заштитини знак Котор Вароша, а очекује се рекордан број учесника.

За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе су предвиђени пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак ће имати стручни жири да одабере побједнике у обе категорије“, истакао је Сакан.

Општина Котор Варош је обезбиједила точено пиво и зачине за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације, а у сарадњи са полицијском станицом Котор Варош биће припремљен и пасуљ за све посјетиоце.

Которварошку котлићијаду, која се одржава у оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош, организује општина Котор Варош у сарадњи са ловачким и риболовачким удружењима са подручја ове локалне заједнице.

 

Извор: opstinakotorvaros.com