Котлићијада у Котор Варошу окупила 96 екипа, Станивуковић увеличао манифестацију

На купалишту Бјелине у Котор Варошу јуче је одржана традиционална котлићијада на којој је учествовало 96 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Италије и Аустрије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа „Лука“ из Шипрага, друга је била екипа ,,Усоре“, а трећепласирани су били чланови екипе „Чемерница“ из Кнежева.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе Мото клуба ,,Орлови“ из Котор Вароша, друго мјесто припало је екипи Јавне установе Дјечији вртић ,,Лариса Шугић“ из Котор Вароша, а треће екипи Одбојкашког клуба ,,Котор Варош“.

Члан побједничке екипе Слободан Марић рекао је да је за освојено прво мјесто заслужна комплетна екипа која је за припрему котлића одабрала провјерено месо уз неколико тајних састојака.

,,Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто“, истакао је Марић.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан изразио је задовољство због великог броја учесника манифестације која је одржана након једногодишње паузе узроковане вирусом корона.

,,Ово је 12. котлићијада коју организујемо и сваке године је све масовнија. Радује нас присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из иностранства, као и чињеница да је у ревијалном дијелу наступило више од 10 екипа“, рекао је Сакан.

Пехаре, дипломе и робне награде најуспјешнијим екипама уручили су начелник општине Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић. Которварошку котлићијаду организовала је општина у сарадњи са Туристичком
организацијом Котор Вароша.

Сензација дана био је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је својим присуством увеличао ову манифестацију. Туристичка организација на челу са директором Немањом Кнежевић срдачно је угостила градоначелника најмногољуднијег града у Републици Српској.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке присуствовао је јуче традиционалној которварошкој манифестацији ,,Kотлићијада”.

Увијек је лијепо бити међу својим народом. Котор Варош је познат по изузетно ниској стопи незапослености и најбољој манифестацији посвећеној прављењу котлића коју сам данас, на позив мјештана и начелника имао прилику да посјетим. Традиционална 12. Котлићијада и ове године на једном мјесту је окупила на стотине оних који су дошли да уживају у доброј храни и још бољем дружењу. Задовољство је било разговарати са Которварошанима, заиграти коло и испробати неке од специјалитета. Котор Варош је дуги низ година јако упориште ПДП-а и као такав ће бити важна карика у нашој борби 2022. године. Настављамо даље! – истакао је Драшко Станивуковић.