КОТОР ВАРОШ 2021: ,,МАКИНИ ДРУГАРИ“ НОВИ ШАМПИОНИ

Екипа „Макини другари“ тријумфовала је на 53. традиционалном турниру у малом фудбалу „Котор Варош 2021“ савладавши у финалу састав СУ „Дринић“ резултатом 3:2 послије бољег извођења казнених удараца. У регуларном току меч је завршен резултатом 1:1.

Финалној утакмици претходили су супер занимљиви и узбудљиви полуфинални дуели у којима су ,,Макини другари“ након раног примљеног гола успјели да преокрену против ,,Пекаре Обеликс“,а док је екипа СУ „Дринић“ стријепила до самог краја и ако је константно водила над екипом ,,Дворац Бејић Усора“.

За најбољег играча турнира проглашен је члан побједничке екипе Владимир Џомбић, епитет најбољег голмана понио је Зоран Станивуковић из екипе СУ „Дринић“, док је најбољи стријелац са 6 голова Сабахудин Петак из екипе „Пекара Обеликс“.

„Током читавог турнира смо играли константно и на крају сасвим заслужено освојили прво мјесто. Похвалио бих организацију турнира, који је по квалитету и броју екипа био мећу најбољима у региону“, истакао је најбољи играч турнира Владимир Џомбић.

У конкуренцији предузећа и јавних установа прво мјесто је освојила екипа „Дермала“, која је у финалу савладала општину Котор Варош послије бољег извођења пенала. Треће мјесто у овој категорији заузела је екипа ,,Сим Техник“. Чланови побједничке екипе Мирослав Сакан и Владан Максимовић проглашени су за најбољег играча и голмана, а епитет најбољег стријелца са 8 погодака понио је Милко Бабић играч трећепласиране екипе.

Код пионира тријумфовала је екипа „Мома транс“ савладавши у финалу састав „Пекаре Обеликс“ резултатом 3:1. Треће мјесто заузела је екипа ,,Фризерски салон Атос“ а за фер-плеј екипу проглашена је екипа ,,Кафе бар Астра“. За најбољег играча проглашен је Вук Ћорић, стријелац Марко Микановић, а голман Немања Жарић.

Пехаре, дипломе и новчане награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, као и чланови организационог одбора.

На турниру је у четири узрасне категорије учествовало укупно 45 екипа.

Организатор 53. традиционалног турнира у малом фудбалу ,,Котор Варош 2021″ је ЈУ ,,Центар за културу, спорт и информисање“. Генерални покровитељ је општина Котор Варош, а златни спонзори ,,Квимпекс“ и ,,Јата“. Поред наведених турнир је подржао низ других привредних субјеката са подручја општине Котор Варош.