Котор Варош : Испоручена комунална опрема

Јуче је у оквиру пројекта “Омладинска еколошка иницијатива“, који од септембра прошле године реализује организација Црвеног крста, Комуналном предузећу “Бобас” испоручена опрема коју ће монтирати на предвиђене локације у граду.
Према ријечима Бојана Керезовића, менаџера пројекта, код комуналаца су ускладиштена три контејнера за одлагање сортираног отпада, 20 корпи за отпатке и 10 клупа а очекују и њихову помоћ приликом инсталирања опреме. Локације за испоручену комуналну опрему на подручју града су одређене у сарадњи са Одјељењем за просторно уређење и стамбено комуналне послове.
-У току реализације пројекта  грађанима ће бити испоручене биоразградиве врећице и упутства за сортирање отпада. У насељу “Брегови” ће ускоро бити организована еколошка акција. У склопу пројекта, чија ће реализација трајати до краја фебруара ове године, планирана је и јавна трибина о заштити  околине – истакао је Керезовић.                                                                                                   Д.К.