Kotor Varoš: Obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Predstavnici SUBNOR-a i opštine Kotor Varoš položili su juče vijence na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata u Kotor Varošu povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je da nikada ne treba zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu kao odlučni borci za slobodu.

„Mi živimo na specifičnom prostoru, međutim, baštinjenje svoju kulturu i iskrene ideje i ideologije koje imamo u borbi protiv zla će nam svima pomoći da lakše i bolje živimo u okruženju“, rekao je Sakan.

Predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Jovo Trnjak rekao je da Dan pobjede nad fašizmom treba obilježavati i istinu prenositi na mlađu generaciju.

„U Narodnooslobodilačkom ratu je učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu zemlje“, istakao je Trnjak i dodao da je fašizam pobijeđen prije 72 godine, ali da su njegove ideje prisutne i danas.

Predstavnici SUBNOR-a su izrazili nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovali da institucije pomognu u rješavanju ovog problema.