Проширени капацитети Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ у Котор Варошу

Которварошки дјечији вртић проширио је капацитете адаптирањем просторије у анексу објекта кино сале, површине 74 м2, која ће се користити за смјештај вртићке групе – продужени боравак. Уговор о закупу просторија до краја 2017. године данас су потписали в.д. директора Центра за културу, спорт и информисање Драган Зељковић и в.д. директора ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ Младен Тепић а просторија је адаптирана властитим средствима и уз помоћ Центра за културу, спорт и информисање и међународне организације Wорлд Висион.

„Ово је прва озбиљнија инвестиција у проширење капацитета дјечијег вртића у протеклих 15 година. Дјеца из продуженог боравка су добила просторију која је савремено опремљена и у складу је са њиховим узрастом“ – рекао је Младен Тепић, в.д. директора вртића.

За измјештање вртићке групе добили су сагласност начелника општине Котор Варош Зденка Сакана а обавјештено је и надлежно Министарство просвјете и културе Републике Српске.

„У вртићу тренутно борави 130 дјеце а по први пут имамо ситуацију да можемо примити још десеторо дјеце у јасличку групу те овом приликом позивамо родитеље да упишу дјецу у вртић. Планирамо да средствима из капиталних инвестиција општине и средствима страних донатора наставимо да радимо на проширивању капацитета и обезбјеђивању бољих услова за боравак дјеце у нашој установи“ – додао је Тепић.

У овој установи је у току и програм припреме пред полазак у школу за дјецу која нису до сад била обухваћена предшколским образовањем који похађа више од 60 дјеце распоређених у три вртићке групе.