Котор Варош: Одржана сједница поводом Међународног дана цивилне заштите

Данас је у сали СО Котор Варош  одржана сједница Општинског штаба цивилне заштите Котор Варош, којом је на  пригодан начин обиљежен 01. март, Дан заштите и спашавања – Цивилне заштите БиХ и  Међународни дан цивилне заштите.

Сједници су присуствовали,  поред начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, замјеник начелника општине Младен Тривуновић, руководилац Службе цивилне заштите Котор Варош Гостимир Милић, представници јавних установа, Црвеног крста, полиције, ватрогасног , невладиних организација као и  представници предузећа „Врбања шуме“.

Присутни су усвојили план рада Цивилне заштите за ову годину, а акценат је стављен на опремање цивилне заштите и ватрогасне јединице.

Такође је наглашено да се у наредном периоду скрене пажња грађанима да током радова на чишћењу пољопривредних и других површина, као и код спаљивања корова, траве и осталог ниског растиња, буду посебно пажљиви при руковању ватром или лако запаљивим предметима како не би дошло до повреда и шумских пожара.

Проглашавањем овог датума за Свјетски дан цивилне заштите, Генерална скупштина је жељела да се пробуди свијест о задацима ове организације, а то су заштита грађана, материјалних добара и човјекове околине.