Котор Варош: Мјесне заједнице добиле информатичку опрему

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, заједничког пројекта Владе Швицарске и Владе Шведске, којег проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП)  данас је у скупштинској сали уручена информатичка опрема  представницима мјесних заједница Котор Варош, Ободник, Масловаре, Врбањци, Забрђе и Грабовица које су укључене у овај пројекат.

Седам сетова опреме, у којима се налазе: десктоп, монитор, пројектор, платно за пројектор, таблет, мултифункционални штампач, представницима Мјесних заједница уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Начелник Сакан изразио је захвалност владама Швајцарске и Шведске, као и представницима Развојног програма Уједињених нација (УНДП) истакнувши да ће ова опрема омогућити мјесним заједницама квалитетније и ефикасније пружање услуга грађанима на подручју поменутих мјесних заједница.

Ово много значи за нашу општину, а прије свега за мјесне заједнице и ове момке и дјевојке који без накнаде раде тежак и одговоран посао у својим мјесним заједницама“, рекао је Сакан.

Више од 125 мјесних заједница у 23 партнерске јединице локалне самоуправе ће од сада моћи пружити квалитетнију и ефикаснију услугу грађанима, захваљујући пакету информатичке опреме у вриједности од око 300.000 КМ.

Главни циљ пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је допринијети квалитетнијем животу грађана кроз веће демократско учешће и одговорност према јавности, кроз унапређење услуга на нивоу мјесне заједнице, инфраструктуру, те укључивање социјално искључених категорија.