Котор Варош : Отежано гашење шумских пожара

КОТОР ВАРОШ – На јутрос одржаној сједници Општинског штаба за ванредне ситуације је истакнуто да је због појаве шумских пожара на више локација и неприступачних терена отежано гашење ватре која је захватила веће површине.

По ријечима Гостимира Милића стручног сарадника у Служби цивилне заштите ватра је захватила шумске површине у Растику – реон Кордача, Липљу, Ваганима, Бајрића брду, Дубоком потоку и Марјановом гнијезду.

На локализовању шумских пожара су ангажовани ватрогасци, радници которварошког Шумског газдинства „Врбања“, припадници Цивилне заштите и Комуналног предузећа „Бобас“. С обзиром на број локација захваћених пожаром, на сједници Штаба за ванредне ситуације је указано на потребу ангажовања додатног броја од најмање 30 људи за гажење пожара у Кордачи и 20 у резерви.

Ватрогасно друштво апелује на грађане да наставе предузимање превентивних мјера у циљу спречавања паљења ватре у непосредној близини шума. У сједишту Службе цивилне заштите могу се на телефон број 785-108 јавити лица која су вољна учествовати у локализовању шумских пожара.

Д.К.