Котор Варош потврдио статус општине са повољним пословним окружењем

Општина Котор Варош успјешно је прошла процес ресертификације према захтјевима III издања регионалног стандарда БФЦ СЕЕ (Businesss Friendly Certification South East Europe), чиме је потврдила да је локална заједница са повољним пословним окружењем.

Сертификат БФЦ СЕЕ, између осталог, за привреду и инвеститоре који желе да се преселе или прошире своје пословање у Котор Варошу, потврђује стабилно и предвидиво пословно окружење и помаже у идентификовању општине која нуди најбоље услове за улагање и има највећи потенцијал за развој.

Општина Котор Варош остварила је високих 91,33 од максималних 100 процентних бодова.

„Испунили смо критеријуме програма ресертификације градова/општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи „BFC SEE“ и придружили се „породици“ локалних заједница које су заслужиле овај престижни регионални сертификат“, рекао је Срни начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Програм сертификације уједно има за циљ да унаприједи сарадњу свих актера, који су укључени у процес привлачења и реализације инвестиција, као и да промовише стандарде који утичу на креирање повољне пословне климе.

Верификациона комисија је похвалила општину Котор Варош и охрабрила је да настави да испуњава предвиђене услове БФЦ СЕЕ за општине са повољним пословним окружењем, уз обавезу представника општинске власти да наставе са спровођењем препорука комисије.

Подсјећамо, Привредна комора Републике Српске технички је секретаријат за реализацију програма сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем БФЦ СЕЕ у Републици Српској.