Котор Варош: Прослављена школска слава

У централној Основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу данас је, ломљењем славског колача и поетско-музичким програмом који су припремили ученици и наставници ове школе, прослављена школска слава – Савиндан.

Програм је почео Светосавском химном, коју су извели чланови хорске секције, а осим њих наступили су још чланови фолклорне, ритмичке и рецитаторске секције.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Слађана Шубара истакла је да је дјело Светог Саве духовна читанка, отворена књига која преноси мир и љубав, смиреност, дарежљивост и човјекољубље.

„Данашњи празник нас подсјећа да треба да учимо и научимо, да сазнамо и пренесемо знања, да поштујемо и цијенимо дјела непролазне вриједности“, истакла је Шубара.

Ученици су представили ликовне и литерарне радове посвећене Светом Сави, а славски обред са ученицима и руководством школе обавио је протонамјесник Дамир Врховац.

„Свети Сава је први и прави народни учитељ и заштитник наше писмености, усменог предања и традиције. Пут Светосавља препознајемо увијек и то је пут којим ваља ићи“, рекао је Врховац.