Котор Варош угостио 150 дјеце , стигла помоћ клубу и школи .

Угостивши 150 дјеце на другом турниру пријатељства и освојивши прво мјесто у једној од три категорије за младе рукометаше,Котор Варош је још једном доказао да је град рукомета.

На турниру су учествовале четири екипе са тимовима у три старосне генерације и снаге су одмјерили рукометаши рођени 2002, 2006 и 2008. године.

Котор Варош је у конкуренцији рукометаша рођених 2002. године освојио прво мјесто са свим побједама, а исто је учинила и Дервента у четири године старијем узрасту. У најмлађој конкуренцији тријумфовали су Лакташи са двије побједе и једним поразом.

Овај вид развоја и популаризације рукомета подржао је и Регионални рукометни савез Бањалука који је Рукометном клубу Котор Варош и которварошком Средњошколском центру “Никола Тесла” донирао голове за мини рукомет и мини фудбал.

Донацију је од предсједника Регионалног рукометног савеза Бањалука Жељка Јошића преузела директорица Средњошколског центра “Никола Тесла” Данијела Костић, која је истакла да установа на чијем је челу чини све што може да младима обезбиједи што боље услове за тренинг и бављење спортом. На донацији су захвалили и представници Рукометног клуба Котор Варош који је годинама уназад један од најуспхешнијих спортских колектива на подручју општине и један од два клуба која се такмиче у елитном рангу у РС.

Регионални рукометни савез Бањалука је тиме наставио акцију чији је циљ помоћ клубовима и школама из мањих средина. Раније је омогућио женском рукометном клубу из Српца да учествује у такмичењима без плаћања регистрација, док су клуб и школа из Градишке добили рукометне лопте на заједничко кориштење.