КОТОРВАРОШАНИ ДОНИРАЛИ 125 ДОЗА КРВИ

 У јучерашњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљено је 125 доза ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да се за другу овогодишњу акцију пријавило 167 особа, од којих 42 није могло дати крв из здравствених разлога.

Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на 11 суграђана који су први пут доборовољно дали крв“, истакао је Брборовић.

Он је нагласио да у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове течности.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су грађани овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

Континуирана едукација, информисање и подизање свијести грађана о значају добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента“, истакао је Васиљевић.

У Котор Варошу има више од 700 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.