Которварошанин Жарко Пејовић предводи јуниорску репрезентацију Норвешке

Рукометна федреација Норвешке ангажовала је нове тренере за јуниорску репрезентацију. Поред норвешких тренера избор је пао и на Жарка Пејовића који дуги низ година ради у Скандинавији и постиже резултате.

Селектор и менаџер репрезентације Норвешке Јонас Вилле и менаџер млађих селекција Kлаус Далгард-Хансен су имали велико интересовање за место селектора млађих селекција. Пријавило се преко 24 тренера а избор је пао на Жарка Пејовића, заједно са Дагом Видар Јонасеном који ће предводити јуниоре (2002) и Расмусеом Хаугеом и Јан Тхомас Лауритзеном који ће предводити кадете (2004.)

,,Ниво пријава је био висок и самим тим смо били темељни у процесу. Између осталог, видео сам неколико тренера у акцији, јер је способнсот ући у детаље на паркету хале апсолутно кључна компетенција за оне који раде са младим играчима“– истакао је Јонас.

Пејовић није сакрио велико задовољство.

,,Мислим да је сјајно имати прилику да се укључим и допринесем развоју норвешког мушког рукомета. Заиста се радујем томе и осец́ам привилегију да радим са целим тимом – од Јонаса на врху, Kлауса као менаџера талената и остатка тима“– истакао је Пејовић