Которварошанка Дејана Радивојевић студент медицине са 27 десетки у индексу

Млада которварошанка Дејана Радивојевић (22) завршила je Основну школу „Свети Сава“ у Котор Варошу, а након Средње медицинске школе уписује Медицински факултет у Бања Луци, смјер Физиотерапија.

У свом индексу ниже само десетке , досад 27.

Овакав успјех резултат је свакодневног труда и одрицања, небројаних дана проведених у читаоници, много прочитане литературе. Kада се, као у Дејанином случају, споје љубав према науци, стална жеља за интелектуалним напредовањем и велики труд, онда врхунски резултати не могу изостати.

„Kада радите и када сте посвећени заиста немате осјећај да се тако нешто дешава, али знам да је за мене велика срећа и задовољство када изађем на испит и добијем десетку. Наравно да је то посебан осјећај, наравно да сам пресрећна, али у суштини, то је само потврда свих мојих досадашњих залагања и нешто што ме мотивише да радим и усмјеравам се даље да радим на истом плану, и на основу тога да се даље усмјеравам и усавршавам“, рекла је Дејана.

Дејана је стипендиста  Министарства за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС.

Велику подршку има од оца Милорада и мајке Љиљане, те од старије сестре Бобане која је успјешан студент Технолошког факултета и млађег брата Митра.