Которварошки фудбалски таленти учествовали на „Краљевом меморијалу“ у Словенији

Школа фудбала Младости из Котор Вароша наступила је у недјељу на 28. Међународном фудбалском турниру „Краљев меморијал“ у словеначком граду Менгешу у организацији НК Лаби. У конкуренцији 40 екипа из БиХ, Хрватске и Словеније, генерација 2006. годиште заузела је одлично седмо мјесто са скором од три побједе и три пораза. Да је ово успјех вриједан пажње говори и податак да је ово први наступ ове генерације на турниру овако високог ранга. Посебно се у овој екипи својим играма истакао Исак Смајловић, а за ову генерацију су веома успјешно наступила и два дјечака који су годину дана млађи од остатка екипе, Данило Вученовић и Вук Ћорић. Нешто мање успјешнија је била генерација 2005. годиште која је заузела 11 мјесто. У овом тиму свој раскошан фудбалски таленат су наговјестили Синиша Вуковић и Марко Стојановић.

Сматрам да смо се представили у добром издању на овом фудбалском турниру. Игра  и залагање мојих дјечака су свакако били бољи од постигнутог резултата, који у овим узрасним категоријама сигурно није приоритетан. Млади фудбалери су стекли драгоцјено искуство које ће им пуно значити на њиховом развојном путу“, рекао је Игор Вученовић, тренер млађих категорија ФК „Младост“.

Младосташи су на овај турнир отишли у сарадњи са Школом фудбала ОФК Спорт Тим из Бања Луке, са којом наш клуб већ дуги низ година гради једну веома успјешну спорску причу. Тренерски тандем Игор Вученовић и Милен Кутић, су изразили велику захвалност домаћину на сјајном гостопримству и условима у којима су боравили током овог гостовања, и прихватили су позив за учешће на овом турниру и наредне године. В.Ђ.

fk skola 3fk skola 1fk skola 2