Которварошки фудбалски ветерани први на турниру пријатељства

Которварошки фудбалски ветерани побједници су 4. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовали и ветерани из Србије и Републике Српске.

Которварошани су у конкуренцији пет екипа остварили максималан учинак од четири побједе и сасвим заслужено освојили прво мјесто. Друго мјесто је припало екипи Апатина, трећи су били ветерани Сокобање, четврти ветерани Радника из Урија а пето мјесто је припало екипи ,,Сашиних пријатеља“. Члан побједничке екипе Драгиша Сердар је истакао да су нијансе одлучивале о побједнику.

„У изузетно јакој конкуренцији смо одбранили титулу, али најбитније је да његујемо традицију и ширимо пријатељства са нашом браћом из Србије и екипама из окружења“, поручио је Сердар.

Представници фудбалских ветерана из Сокобање и Апатина оцијенили су да је турнир организован на врхунском ниову, чиме су домаћини показали зашто су препознатљиви у региону.

Други пут је на турниру учествовала екипа „Сашиних пријатеља“, наступивши у мајицама са ликом најмлађег мајора Војске Републике Српске Александра Саше Петровића, који је преминуо прије три године.

,,Дивни људи из Котор Вароша су показали зашто су препознатљиви у региону, прије свега у организацији, а онда и у гостопримству“, поручили су радне колеге и Сашини пријатељи, који су заједно са делегацијама осталих екипа учесника положили цвијеће на спомен- обиљежје.

Которварошки фудбалски ветерани су уручили захвалнице појединцима који су помогли организацију турнира, а начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је честитао учесницима Турнира пријатељства на одличној игри и коректном понашању.

Четврти Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу „Котор Варош 2021“ заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

РЕЗУЛТАТИ
СОКОБАЊА – САШИНИ ПРИЈАТЕЉИ 6:2
КОТОР ВАРОШ – АПАТИН 3:1
РАДНИК УРИЈЕ – СОКОБАЊА 1:3
САШИНИ ПРИЈАТЕЉИ – КОТОР ВАРОШ 1:4
АПАТИН – РАДНИК УРИЈЕ 2:0
КОТОР ВАРОШ – СОКОБАЊА 5:0
САШИНИ ПРИЈАТЕЉИ – АПАТИН 1:7
КОТОР ВАРОШ – РАДНИК УРИЈЕ 3:1
СОКОБАЊА – АПАТИН 3:5
РАДНИК УРИЈЕ – САШИНИ ПРИЈАТЕЉИ 2:1