Которварошки шахисти учествују у 1. Шаховској лиги РС

12.08.2019. године, је почела 1. шаховска лига за 2019-у годину у ресторану воденог парка Аквана у Бањој Луци.  Такмичење се одржава у сениорској, омладинској и женској конкуренцији. У сениорској конукерницји се такмичи 8 екипа укључујући и ШК „Котор Варош“. Одржано је и прво коло турнира гдје су наши шахисти побједили ШШ„Мат“ из Теслића резултатом 4 : 2.

За Котор-Варош наступају Милекић Даниел, Молчанов Сергеј, Станковић Драган, Крагић Златко, Јотановић Драгослав, Тешић Слободан, Станковић Дарко, Костреш Симо, Обрадовић Драже и Тепић Чедо.
На старту такмичења наши шахисти су изненадили главног кандидата за улазак у Премијер лигу БиХ, екипу ШК „Мат“ из Теслића, побједивши их укупним резултатом 4-2.
Меч је почео са 2 ремија, прво је Милекић ремизирао са четвороструким шампионом бивше Југославије велемајстором Миланом Вукићем, а затим и Јотановић са Небојшом Ђурићем. Вођство Теслићанима је донио ФМ Бабић Драшко побједом над капитеном наше екипе Молчановом. Изједначење је донио Слободан Тешић маестралном побједом против вишеструког кадетског првака БИХ Марка Липовчића. Одлучујуће поене и потпуни преокрет су остварили браћа Станковић. Прво је млађи Драган савладао ФМ Симић Жељка и тако довео наш тим у вођство од 3-2. А одлучујући меч су одиграли Дарко и Игор Дринчић, гдје је наш шахиста побједио послије више од четири сата борбе и тако донио укупан резултат од 4-2 за прву побједу Котор-Вароша у премијерном наступу у Првој лиги Републике Српске.

Остали резултати првог кола су:

ШК „Дервента“ – ШК „Озрен“ Петрово 4,5 : 1,5

ШК „Козара“ Градишка – ШК „Бања ЛУка“ 2,5 : 3,5

ШК „Младост“ Гацко – ШК „Младост“ Теслић 3 : 3

Наши шахисти данас играју против екипе Дервенте са почетком од 16 часова.