„Которварошко љето 2019“ : Богат програм манифестација окупиће бројне умјетникe, ствараоце и спортисте

Традиционално “Которварошко љето 2019” и ове године доноси низ концерата, изложби, представа, радионица, пројекција филмова и спортских дешавања.

„Све манифестације имају за циљ његовање и очување наше богате традиције, али и унапријеђење понуде културних садржаја током љетних мјесеци када је сезона годишњих одмора, па поред локалног становништва ове манифестације посјете и наши људи из дијаспоре као и туристи. Настојимо да из године у годину обогаћујемо програм „Которварошког љета“ како кроз гостовање познатих умјетника и друштава тако и кроз нове садржаје укључујући младе и неафирмисане умјетнике, пружамо прилику и свим аматерским друштвима и талентованим појединцима да узму учешће и покажу своје умјеће и таленат. Ово „Которварошко љето“ биће обиљежено и бројним спортским такмичењима. „Которварошко љето“ ове године одржава се с посебним акцентом на развој креативности код дјеце и младих. Ове године у плану је и више манифестација везаних за дјецу и омладину, а богато културно љето, почиње у недјељу 09.06.2019. године, меморијалним шаховским турниром „Душко Керезовић и Небојша Шебић“, изјавио је директор Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, Драган Зељковић.

52. традиционални турнир у малом фудбалу „Котор Варош 2019“ почиње у понедјељак 17.06. и траје до 23.06.2019. године. У недјељу, 23.06. у Масловарама биће организовани Видовдански дани фолклора „Масловаре 2018“, а „Которварошко љето“ биће настављено „Конференцијом беба“ која ће се одржати 30.06. 2019. године , на градском тргу.

„Ова манифестација буди велико интересовање наших суграђана, једна је од најљепших и најпосјећенијих и има за циљ афирмисање наталитета јачањем истинских вриједности породице. У циљу промоције фолклора и изворног пјевања те традиционалних игара организоваћемо и „Сабор фолклора“. Свакако су вриједне помена и манифестације попут Фестивала аматерских позоришта „Кварт“, „Гастро манифестација“, а ту су и спортске манифестације „Турнир у уличној кошарци“,  „Одбојка на пијеску“ као и турнир у малом фудбалу „Ново насеље 2019“. Програм смо, као и увијек, настојали конципирати да за сваког буде понешто,“ истиче директор ЈУ „Центра за културу, спорти и информисање,“ Драган Зељковић.

„Которварошко љето 2019“ биће завршено 31.08.2019. године меморијалом на Александра Сашу Петровића.