УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „ЗА ЈОШ ЈЕДАН ДЈЕЧИЈИ ОСМИЈЕХ“

У оквиру пројекта „За још један дјечији осмијех“ данас су подијељени кућански апарати и намјештај за 26 социјално најрањивије дјеце са подручја општине Котор Варош.

Носилац пројекта вриједног 10.000 КМ била је општинска организација Црвеног крста, а заједнички су га реализовали хуманитарна организација „Ворлд вижн“ (7.500 КМ) и општина Котор Варош (2.500 КМ).

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан и представници Црвеног крста су данас уручили најпотребније кућанске уређаје (веш машина, електрични шпорети, шпорети на дрва и фрижидери) и намјештај (кревети и ормари) најрањивијим категоријама становништва.

„Основна идеја овог пројекта је да се помогне породицама које су у крајњем стању социјалне потребе и да им бар мало олакшамо свакодневни живот“, истакао је Сакан и захвалио се организацији „Ворлд вижн“ на пруженој подршци.

Секретар општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић је нагласио да се овај пројекат реализује већ другу годину.

„Пошто је претходни пројекат успјешно имплементиран добили смо подршку општине и хуманитарне организације „Ворлд вижн“ да наставимо са активностима рјешавања проблема дјеце, којима родитељи нису у могућности да обезбиједе безбрижно дјетињство и судећи по њиховим осмијесима то смо и успјели“, рекао је Брборовић.

Партнер Црвеном крсту на имплементацији овог пројекта била је Коалиција за заштиту дјеце општине Котор Варош.