Марко Павић се повлачи са чела ДНС-а?

Лидер ДНС-а Марко Павић јуче је на састанку са предсједником Републике Српске и СНСД-а Милорадом Додиком у Палати Републике рекао да ће у четвртак на сједници Предсједништва своје партије поднијети оставку на мјесто предсједника, сазнаје се од извора блиских Палати.

Исти извор рекао је да се до састанка Додик – Павић дошло на Павићев захтјев, након што је лидер ДНС-а из медија сазнао за смјену директора РиТЕ Угљевик Ђорђа Поповића, који је кадар ДНС-а.

– Додик је Павићу резолутно поновио да ће бити смјењени сви они који су обављали функције на које их је поставила ова Влада, а прекршили коалициони споразум лобирајући, па чак купујући гласове новцем који су извлачили из јавних предузећа не само за себе него и за кандидате опозиције, прије свега Вукоту Говедарицу – рекао је тај извор.

Он је додао да је Павић од Додика тражио да се неки кадрови ДНС-а не смјењују, истичући да је било легитимно да раде за себе и добију што већи број гласова, али да му је Додик презентовао јасне доказе који говоре да су они прије свега радили за противкандидате за водеће функције друге коалиције, чиме су сами себе детронисали.

Након тога Павић је рекао да ће поднијети оставку на чело ДНС-а и да сматра да је боље да то уради сада када је странка остварила овако добар изборни резултат. Он је из неког разлога одлучио да се не одриче „мангупа“ у редовима ДНС-а .

Како сазнајемо, уколико Предсједништво ДНС сутра прихвати Павићеву оставку, а очекује се да хоће, до избора новог предсједника на ванредној Скупштини партије очекује се да га у статусу в.д. предсједника мијења генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.