Масловарски фолклораши на смотри ветерана у Ламинцима

Протеклог викенда на смотри ветерана у Ламинцима код Градишке наступили су и ветерани КУД-а “Брио Рудар” из Масловара. Смотра ветерана у Ламинцима осим друштава из Републике Српске окупила је и друштва и фолклораше из Србије.

„Представили смо се буњевачким играма и имали одличан наступ. Ово је била смотра на којој су наступали само рекреативци и представља сјајан начин за ширење сарадње културно-умјетничких друштава и чување традиције. Послије наступа уприличена је одлична забава и овом приликом у име Културно-умјетничког друштва “Брио Рудар” желим да се захвалим домаћинима и нашим пријатељима на дочеку и организацији“ рекла је Милена Богданић, координатор КУД-а “Брио-рудар”.
Фолклораши из Масловара, у недјељу 26. јуна, биће домаћини колегама из РС и Србије на манифестацији “Видовдански дани фолклора” која ће бити одржана у склопу пројекта “Игром и пјесмом кроз которварошка села” којег организује „Центар за културу спорт и информисање“ Котор Варош.

 


 
„Програм почиње у 16 часова окупљањем и поласком према храму Светог Георгија испред којег ће пола часа касније почети народно весеље. Испред храма ће нас дочекати наш свештеник, биће одиграно велико коло, а послије народног весеља слиједи повратак у Масловаре гдје ће од 17:30 часова почети културно-умјетнички програм“, додала је Богданићева.